ALAN GEÇİŞ TERCİH BAŞVURULARI

ALAN GEÇİŞ TERCİH BAŞVURULARI

9.Sınıf alana geçiş tercih başvuruları E-okul sistemi üzerinden 22-28 Eylül tarihlerinde yapılacaktır. 

22.09.2023 119

 

 

Tercih başvuruları çalışma takviminde belirtilen tarihler arasında e-Okul sisteminde ilan edilen tercih kodlarını kullanarak yapılacaktır.

Öğrenci ve velisi, öğrencinin öğrenim görmek isteği meslek alanlarının önceliğine göre tercih yaparak e-Okul sisteminde girecektir.

Alan tercih başvurularının, öğrenci ve velisi tarafından bireysel olarak e-Okul sistemi üzerinden yapılması esastır.

Ancak bireysel başvuru yapamayanların EK-1 formu doldurarak imzalı şekilde okul yönetimine çalışma takviminde belirtilen süre içerisinde vermesi ya da göndermesi durumunda veli adına okul yönetimince de bireysel başvuru ekranından başvuru yapılabilecektir.

AMP de bulunan alanlardan en fazla 15 tercih yapılabilecek olup öğrenciler öğrenim gördükleri okulun dışındaki okul ve alanları da tercih edebilecektir. 

Yerleştirme işlemi yapılırken öğrencinin öncelikli olarak kendi okulunda bulunan alanlara yerleştirileceği, diğer okullardaki alanlara ancak boş kontenjan kalması durumunda yerleştirileceği, herhangi bir tercihine yerleşemediği takdirde okul içinde boş kalan kontenjanlara okul yönetimince yerleştirilebileceği dikkate alınarak kendi okulunda bulunan alanlardan azami sayıda tercih yapmasının lehine olacağı hususunda bilgilendirme yapılacaktır.