Grafik ve Fotoğraf Alanımız Ambalaj Tasarımları Sergisini Açtı

Okulumuz 11/G Sınıfı Grafik ve Fotoğraf alanı Grafik dalı öğrencileri "Ambalaj Tasarımı" dersinde etiket tasarımı çalışmaları yapmışlardır. Ders öğretmenleri Özgün Abay ve Merve Koto'nun rehberliğinde öğrencilerimiz önceden aldıkları yapışkan etiketli cam veya pet şişe formundaki içeçek/meşrubat ürünün etiketini kendi hayali marka ve ürün adı ile bütün görselliği kendilerine ait olacak şekilde yeniden tasarlamışlardır. Öğrencilerimiz tasarımlarını oluştururken ilk aşamada eskizlerini çizip ardından vektörel grafik programı AdobeIllustrator programında tamamlamışlardır. Etiket tasarımlarında öğrencilerimiz marka adı ve logosu, ürün adı ve logosu, görsel (fotoğraf veya illüstrasyon) tasarımlarını özgün biçimde tasarlayıp, gramaj, bandrol, üretim yeri ve besin değerleri gibi bilgileri de belirtmişlerdir. Öğrencilerimiz tasarımları biten ürünlerinin baskılarını yapışkanlı etiket şeklinde alarak şişelerine yapıştırıp sergilemişlerdir.

18.11.2019 835

19-11-201919-11-2019