Geleceğin Harezmi'leri Yetişiyor

"Geleceğin Harezmi'leri Yetişiyor" Uygulama Anasınıfı 5 yaş F şubemiz öğrenmiş oldukları iki basamaklı sayıları farklı materyaller kullanıp açık havada yazarak pekiştirdiler. Matematiği çocuklarımıza sevdiren, okul dışarıda diyerek açık hava etkinliklerinin bilinci ile çocuklarımızın eğlenerek öğrenmelerine fırsat tanıyan Okul Öncesi Öğretmenimiz Fatma DUMANGÖZ'e teşekkür ediyoruz.

AÇIK HAVA ETKİNLİKLERİNİN ÇOCUKLARIMIZA FAYDALARI

✔Müfredatta bulunan kazanımları özgürce keşfederek, düşünerek, oynayarak edinirler.

✔Açık havada bol oksijen alarak fiziksel ve ruhsal olarak rahatlayarak dikkatlerini daha rahat toplarlar.

✔Soyut kazanımlar doğada somutlaşır ve tüm öğrenme alanları çocuk için kolaylaşır. (Örneğin: Taşların ağırlığını kıyaslayabilir, ip ile uzunluk ölçebilir, suyu dökmeden taşıyabilir, yaprakların sesini dinleyebilir, yakalamaca oynayarak hızlı yavaş kavramlarını ayırt edebilir, engellerin üzerinden atlayarak alçak yüksek kavramlarını somut hale getirebilir, topladığı kozalak-yaprak-palamut gibi farklı materyaller ile grafikler oluşturabilir.) ✔Fiziksel hareketliliğin artması ile çağımızın sorunlarından obeziteye karşı önlem alınmış olur.

09.02.2020 329

09-02-202009-02-2020